Skip to content

El Club Bàsquet Campdevànol amb el 25N Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Des del Club Bàsquet Campdevànol, donem el nostre total suport per erradicar les violències masclistes i consensuem el Manifest Institucional en el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, de sensibilització, per tal d’avançar en el seu abordatge. És un manifest per commemorar i visibilitzar aquesta data i tot allò que representa.

El 25 de novembre es convoca a tota la ciutadania a fer un minut de silenci. Com a entitat vinculada al món de l’esport, el Club Bàsquet Campdevànol, ens sumem a aquesta reivindicació en què es rebutgin les actituds masclistes, alhora que s’identifiquin i denunciïn les agressions.

Amb el Manifest del món de l’Esport, promogut pel Consell Català de l’Esport, es fa una crida a professionals i entitats esportives per sumar-se a aquest compromís en què es reivindica i es manifesta fermament el rebuig absolut a qualsevol tipus de violència i, especialment, aquelles que afecten les dones i els seus fills i filles.

Us convidem a difondre el missatge en els vostres entorns amb la publicació en xarxes socials utilitzant les etiquetes #25N i #esportcat.

Manifest del món de l’Esport per a l’eliminació de la violència envers les dones

Des del món de l’Esport, denunciem totes les formes de violències masclistes, en especial les violències sexuals, i volem assenyalar l’agressor com a únic responsable per cosificar, humiliar, dominar, generar por i restringir la llibertat de les nenes, les adolescents i les dones. Perquè sovint les agressions ocorren en espais considerats privats i les cometen els propis amics, parelles, companys d’estudis o de feina, veïns, familiars o referents propers.

Volem denunciar les diverses expressions de violències que pateixen les dones en els àmbits familiar, de parella, social o comunitari, laboral, educatiu, digital o polític i ens revelem contra el patriarcat que les identifica.

Des del món de l’Esport, interpel·lem tota la societat a desprendre’s dels estereotips, rols i mandats de gènere, per identificar i denunciar aquelles actituds i conductes que legitimen, banalitzen o que directament constitueixen violència sexual. És una tasca conjunta d’homes i dones construir un imaginari col·lectiu on la igualtat sigui un fet amb una mirada inclusiva.

Des de l’Esport refermem el compromís amb la llibertat i la garantia del dret de les dones a la seguretat, a la integritat física i psicològica, a la salut, a l’educació, a la participació social i política.

Per un Esport Segur, amb respecte, dignitat, igualtat, llibertat i joc net.

Per una societat més lliure i per l’erradicació de les violències masclistes!

Podeu descarregar-vos el manifest en PDF des de aquest enllaç

Comparteix-lo a xarxes

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Deixa el teu comentari

Artícles relacionats